HCPkommitté

Presentation av Leråkra GK:s HCP-kommitté och regelverk kring handicapjusteringar.

Leråkra GK:s handicapkommitté består av Bansektionens ordförande, Tävlingssektionens ordförande och Git- ansvarig på klubben. För år 2016 är det Jan Andersson, Ola Svensson och Christer Sixtensson.

Varje klubb inom SGF är skyldig att ha en sådan kommitté.Ett stort problem för golfen generellt är att de regler som finns för handicapsättning inte följs och förbundet är tydliga med att de vill att detta åtgärdas.Till årets säsong har vissa justeringar gjorts avseende regelverket.
Bland annat så kan handicapjusteringar för 9 hål göras för alla handicapgrupper utom handicapgrupp 1
Handicapgrupp 6 är tillagd och motsvarar tidigare års klubbhandicap 37-54.

För att vi alla ska få tävla på lika villkor så är det självklart och av yttersta vikt att alla registrerar sina ronder så aktuellt handicap blir rättvisande.

Leråkra GK:s handicapkommitté kommer under året att göra stickprov för de tävlingar som genomförs inom klubbens regi (Även för de tävlingar somgenomförs utanför tävlingssektionens ansvarsområde), så att tävlingsronder registreras via Min Golf eller via kansliet.
Detta avser t.ex. herrgolfen på tisdagar/torsdagar, damgolfen samt söndagsgolfen. Vi ber er således att scorekort för alla dessa tävlingar sparas i kansliet.

Regelverket
Avseende sänkningar/höjningar för 9,12 respektive 18 hål så gäller samma regler.
Frågan är ställd till förbundet och svaret är som följer:Vid spel av 12 hål så registreras resultatet efter 9 hål som handicapgrundande resultat. Dock anser de att tolv hål är bättre och mer utslagsgivande att spela, vilket de nogsamt påtalade i sitt svar men reglerna är tydliga. 9 resp 18 hål.

Om man ligger helt fel i sitt handicap pga t.ex. sjukdomar, långa uppehåll eller likvärdigt så kan vi hjälpa till med en justering. Det bästa är att spela 3 rundor och lämna scorekorten till kansliet för vidarbefordran till handicapkommitténs medlemmar

Lycka till med ert golfande under säsongen önskar Janne, Christer och Ola

Länk till :