Tävlingar


 


 

Leråkra GK använder sig av exakt tävlingshandicap (ETH) vilket är en rekommendation från SGF. Detta kom redan 2012/2013 och innebär att spelare som har fler än tre handicapgrundande rundor tillhör handicapgrupp ”ETH”, Exakt tävlingshandikapp.

Om man inte har detta så är man med utom tävlan och kommer inte med i resultatlistan. Man tillhör då handicapgruppen med benämningen ”EH”- Exakt handicap. Ni kommer även fortsättningsvis att kunna anmäla er och delta men utanför resultatlistan. Om ni har eventuella frågor om detta kan ni kontakta tävlingskommittén. Även på svensk golf finns det information om ETH/EH. Observera att det bara handlar om 3 handicapgrundande rundor så får man med automatik ETH.

Tony Andersson, TKO

Vi spelar spontangolf varje onsdag. Vi börjar kl 17.30 fram till 1/9 efter det är det kl 17.00

Leråkra GK välkomnar medlemmar till en informationsträff angående spelformer i golf. Vi kommer koncentrera oss på de spelformer som används vid tävlingar på Leråkra GK under den kommande säsongen.

 

Är du en av dom som läser ”foursome” och tänker ”hur var det nu det gick till?”. Eller du kanske inte spelat så mycket och i själva verket inte har en aning om vad ”Fyrboll” är. Kom så ska vi försöka hjälpa till.

När? Den 4 April Kl 18.00

Var? Cafeterian på Leråkra GK

Tävlingskommittèn

Leråkra GK välkomnar medlemmar till en informationsträff angående poängräkning i golf. Vi kommer koncentrera oss på poängräkning i spelformen poängbogey och poängräkning för att registrera en hcp runda.

Är du inte riktigt säker på vilka hål du har extra slag när du kommer till en ny bana? Vill du veta hur det kan komma sig att du har 23 slag på Leråkra men 27 när du spelar på Almö? Vi kräver inga förkunskaper.

När? Den 25 April Kl 18.00

Var? Cafeterian på Leråkra GK

Tävlingskommittèn

Tävlingar | Leråkra Golfklubb